Rántott csirkében csaptak össze a sztárok

Szilágyi Áron senkit sem mérgezne meg a konyhában

Rántottcsirke-készítésben mérette meg magát Pokorny Lia, Rákóczi Feri és Szilágyi Áron, ám ezúttal nem csak az ízek számítottak a zsűrinek, hanem az is, hogy ki ismeri jobban az élelmiszerbiztonsági szabályokat.

Rántott csirkében csaptak össze a sztárok képgaléria

2013.11.08 13:16ma.hu

Szilágyi Áron kard helyett éles késsel, Pokorny Lia háziasszonyi tapasztalatával szállt versenybe, Rákóczi Feri pedig a Morning Show gasztro-gurujaként profi módon mozgott a konyhában. Csirkecombot kellett rántaniuk a NÉBIH új élelmiszerbiztonsági nagyköveteinek, méghozzá úgy, hogy közben a szabályokat is betartják.

Bár a versenyzők maximálisan figyeltek arra, hogy biztonságosan főzzenek, csodálkozva néztek a szakértőre, amikor gyorstesztet végzett a látszólag gondosan letisztított pulton: bizony volt még ott szennyeződés bőven!

Otthon automatikusan főzök, de most sok mindent tanultam. Megtudtam például, hogy ha nincs rajta látható szennyeződés, a tojást nem kötelező megmosni, továbbá megtarthatom kedvenc fa vágódeszkámat is, csak repedés ne legyen rajta” – mondta a színésznő. A helyszínen lévő élelmiszerbiztonsági szakértő Liát külön megdicsérte, amiért ékszer nélkül fogott neki a főzésnek.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Rákóczi Feri volt a leggyorsabb, még arra is jutott ideje, hogy segítsen Szilágyi Áronnak a petrezselyem aprításában. „Nem készültem konkrét recepttel, megnéztem, milyen alapanyagok vannak, és azokból raktam össze az ételt. Egy cornflakes-es, mandulás panírt készítettem, amihez zöldfűszereket adtam” - árulta el a Morning Show műsorvezetője. A rádióst a vágódeszkák helyes használata hozta csak kissé zavarba, de gyorsan felülemelkedett a káoszon, és olyan gyorsan főzött, mint a villám!

Áron ritkábban ragad fakanalat, mégsem riadt meg a kihívástól, hidegvérrel vagdalta a húsokat. „A panírozás előtt petrezselymes, citromos keverékbe forgattam a szeleteket. Sportolóként a csirke az alapélelmiszereim közé tartozik, azt viszont csak most láttam igazán, hogy mennyi mindenre kell figyelnünk a konyhában”- mondta Szilágyi Áron. Habár szoros volt a küzdelem, Bede Róbert sztárszakács Pokorny Lia főztjét nevezte ki győztesnek, a szakértők pedig mindhárom versenyzőnek átnyújtották a biztonságos főzésért járó oklevelet.

Harminc adagot készítettek el az új nagykövetek, és kiderült: senkit nem mérgeznének meg a konyhában, sőt! Otthon mindenki maga őrködik konyhája biztonsága felett, de a NÉBIH - és immáron a nagykövetek is - azon dolgoznak, hogy a jövőben minél kevesebben betegedjenek meg a rosszul felhasznált élelmiszerektől.

A NÉBIH Zöld számán (06 80 263 244) bárki bejelentheti, ha élelmiszerbiztonsági szempontból kifogásolható termékkel találkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.