Felhívta a rendőröket

Macska riasztotta a segélyközpontot

Senki sem szólt bele a telefonba, csak egy rémisztő sikoltást hallott a telefonközpontos a londoni rendőrségen, így a legrosszabbra számítottak, amikor útnak indultak a lakáshoz.

2013.11.04 09:39ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Amikor a londoni rendőrség ügyeletese meghallotta az éles sikoltást, utána pedig csak a nagy csönd hallatszott a vonal túlsó végéről, a legrosszabbra számítva indította útnak az ügyeletes egységet, akik a telefonszám alapján találták meg James Cocksedge otthonát. Mivel az ajtó zárva volt és senki nem felelt, a hívás viszont kétségkívül abból a lakásból érkezett, a tisztek betörték az ajtót... - és semmi gyanúsat nem találtak, se felforgatott lakást, se halottat, csupán egy szingapúri cicus pislogott rájuk álmos, de riadt szemmel, amikor rátaláltak a szekrényben, ahová az ajtó robajára menekült.

Rövidesen kiderült, hogy a segélyhívást valóban a Bruce nevű kandúr ejtette meg, amikor játékból egymás után legalább háromszor megnyomta a tappancsával a 9-est, így sikerült tárcsáznia a brit segélyhívó 999-es számát, és a sikoltásnak tűnő hang is valójában az ő éles nyávogása volt. A macska tulajdonosa, egy 33 éves hangmérnök csak akkor szerzett tudomást a hívásról, amikor hazaérve a betört ajtó nyomait felfedezte.

A férfi elmondta, hogy a cicája valami megmagyarázhatatlan okból őrülten vonzódik a telefonhoz, valahányszor megcsörren, elsőnek ugrik oda. "Lenyűgözik a gombok is, imádja nyomkodni" - magyarázta a gazdi, aki igencsak kínos helyzetbe került, de a rendőrség végül nem büntette meg, épp elég neki a több száz fontba kerülő új ajtó elkészíttetése - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.