Tóth Szabi imádta a halotti maszkot

Képek - Dukai Regina zombiként rémisztgette a járókelőket

Budapest belvárosában randalírozott Dukai Regina, Kabai Laci és Tóth Szabi. Az ártalmatlan csínytevés apropóját a Mexikóban ilyentájt szokásos halottak napi koponyaünnep adta.

Halottként ijesztgettek Dukai Regináék képgaléria

2013.10.31 16:29ma.hu

Október vége, november eleje hozzánk hasonlóan Mexikóban is a megemlékezésről szól, az ottani halottak napi szokások azonban egészen eltérnek a mieinktől. Amíg mi gyertyákkal és virággal meghitten gondolunk szeretteinkre, a latin-amerikaiak színes felvonulással ünnepelnek.

Az azték hagyományok szerint a halál az élet része, a koponya pedig az elmúlás mellett az újjászületés jelképe is. Emellett az ünneplés elmaradhatatlan kelléke a 100% kék agávéból készült tequila is, amelyet biztos, ami biztos, Regiék is magukkal vittek a kalandos kiruccanásra.

Kabai Lacitól, az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagjától nem áll messze a szórakoztatás. „Először azt éreztük, az emberek nem értik, mit csinálunk, de aztán egyre viccesebb reakciókkal találkoztunk. Aztán amikor már azt hiszed, nem okozhatsz több meglepetést, akkor jön csak a legnagyobb csattanó. Amikor az este végén hazaértem, a feleségem már lefeküdt aludni. Mondanom sem kell, hogy mekkora volt a rémület, amikor rányitottam a sötét szobában totál kifestve” – mesélte Laci, aki most még csak a körutat, ám az év végén az egész országot felforgatja zenekarával.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Dukai Regináéknál már alapból a hagyományostól kissé eltérően zajlanak a halottak napi készülődések, ám a mexikói tequilával megidézett szokás számára is újdonság volt. „Apukám november 1-jén született, a mi családunkban így minden évben kicsit másról is szól ez a nap. Igyekszünk ilyenkor minél több időt együtt tölteni, idén is elutazom hozzájuk Kapuvárra. A mexikói hagyomány különösen szimpatikus, hiszen az ő felfogásukban ez az időszak az életet és az újjászületést helyezi előtérbe. Az ilyen maszkokat pedig egyenesen imádom!” – lelkendezett Regi.

A vidám este hangulata Tóth Szabit is magával ragadta. „Imádom a mexikói kultúrát és a mexikói ételeket, régi vágyam, hogy egyszer kimenjek egy ilyen fesztiválra, és csatlakozhassak a felvonulókhoz. Persze most is remekül szórakoztunk Kabai Laciékkal, de azért mégiscsak az autentikus környezet az igazi. Egyszer szeretnék egy valósághű női arcot is a karomra tetováltatni, aminek az egyik fele ilyen mexikói maszkban van. Amikor megláttam Regi kifestett arcát, még inkább megérett bennem az elhatározás, hogy egy hozzá hasonló arcot mexikói maszkban magamra varrassak” – árulta el Tóth Szabi, a Sugarloaf gitárosa.

Az el Jimador a mértékletes alkoholfogyasztás híve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.