A karbantartók szobája volt a szabadulás útja

Simán kisétált a négy rab a börtönből a zuhanyzón át

Minden különösebb tervezés nélkül, akadályoktól és nehézségektől mentesen sétált ki négy rab egy amerikai börtönből, az őröket egy civil lakos értesítette, mikor meglátta a narancsszínű kezeslábasba öltözött csapatot.

2013.10.29 09:29ma.hu

A börtönőröknek csak akkor tűnt fel, hogy valami nincs rendben, amikor lakossági bejelentés érkezett, hogy négy jellegzetes narancssárga kezeslábasba öltözött férfit láttak ténferegni a börtön közelében. Az oklahomai Caddo megyei fegyintézetben rögtön létszámellenőrzést tartottak és kiderült, hogy valóban négyen kereket oldottak, ám igazán zavarba csak akkor jöttek a hatóságok, amikor kiderült, hogy ehhez lényegében nem is kellett túl sokat szervezkedniük, a szökést egy váratlan mulasztás tette lehetővé.

A rabok ugyanis nem csináltak mást, mint kíváncsiságból bemásztak a zuhanyzó fölötti karbantartó egységbe, onnan pedig a vízvezetékeken keresztül észrevétlenül tudtak elkúszni egészen a börtön külső faláig. Ott már csak annyi volt a dolguk, hogy kiüssék a cementblokkot, így szabad út nyílt előttük a börtönön kívülre - számolt be a Daily Mirror. A négy rab vasárnap hajnalban lépett meg, a telefonhívás 2:40-kor futott be az illetékes hatósághoz.

A négy szökevény

A szökevények egyike még a tárgyalására várt, fegyveres rablással és metamfetamin-birtoklással vádolták, három társát már elítélték és épp arra vártak, hogy átszállítsák őket a végleges büntetési helyükre. Az egyiket fegyverbirtoklásért és hatósággal szembeni ellenállásért zárták be, a másik megsértette egy korábbi bűntett miatt kiszabott próbaidejét, a harmadik pedig betörést követett el - közölte a Caddo megyei seriff a sajtóval.

A hatóságok körözést adtak ki a szökevények ellen, közben pedig figyelmeztették a lakosokat, hogy legyenek óvatosak. "A menekülés láthatóan annyira egyszerű volt, amennyire merész. A börtön személyzete közt többeknek ég az arcuk és a kormányzónak is füstöl a feje" - jellemezte a seriff a kínos események miatt kialakult helyzetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.