4 éve csak hallókészülékkel hall

A halrudak miatt lett süket, kártérítést kapott

Négy évvel azután, hogy megkapta a hallókészüléket, mert szinte teljesen megsüketült, végre elérte az igazát az 56 éves nő: beigazolódott, hogy a munkahelyén érte őt túl nagy halláskárosodás.

2013.10.03 11:01ma.hu

Peren kívüli egyezséget kötött egy 56 éves nő és korábbi munkahelye, miután az Icelandic Group elismerte, hogy hibásak az asszony halláskárosodásában. Sheila Atkinson 13 éven keresztül gyártott halrudacskákat az üzem gépein, amelyek rendkívül zajosak voltak, ám fülvédőt sosem kapott a dolgozó és ez fokozatos hallásromláshoz, végül a csaknem teljes süketséghez vezetett.

Fotó: freedigitalphotos.net

"Csak 56 éves vagyok. Ez nincs rendben így" - érvelt a nő, akinek 2009-ben, egy hallásvizsgálatot követően írtak fel hallókészüléket, amit most már mindig viselnie kell. Az Angliában működő cég egy négyszámjegyű összeget fizetett a dolgozójának - a pontos mértékét nem árulták el a felek -, és Sheilát áthelyezték egy másik üzembe, ahol sokkal csendesebb gépek közt lehet - adta hírül a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.