Összeesett és már nem lehetett megmenteni

Meghalt a terhes turista a repülőtéren

Már a beszálláshoz készülődött a 4 hónapos terhes kismama, amikor váratlanul rosszul lett: először csak megszédült, de pillanatokkal később már összeesett és nem tudták megmenteni.

2013.10.03 09:05ma.hu

A nagymamája 70. születésnapját köszönteni érkezett a spanyol Costa Bravára a 21 éves brit nő, aki más miatt is boldognak érezhette magát: nagyjából 3-4 hónap közötti terhes volt. A spanyol nyaralás azonban tragikus véget ért, amikor a meg nem nevezett nő Girona repülőterén épp a Birminghambe tartó gépre készült felszállni és váratlanul rosszul lett. A tanúk elmondása szerint átsétált az indulási kapuhoz és lifttel ment le a terminál szintjéről a kifutószintre, amikor azt mondta, szédülést érez.

A Gironai Repülőtér (Fotó: Google Maps)

Még szinte fel sem foghatták szavait, amikor hirtelen rátört a hányás és pár másodperccel később összeesett nővére, nagybátyja és unokatestvére szeme láttára, akik kétségbeesetten próbálták őt újraéleszteni, de hiába: már halott volt, mire az orvos odaért. A családtagok egy napot a repülőtér szállodájában maradtak, míg kiadják nekik a holttestet - számolt be a Metro című brit lap. A spanyol rendőrség boncolást rendelt el az eset okainak kiderítésére.

Vizsgálják azt is, hogy elkerülhető lett-e volna a halál, ha hamarabb orvosi segítséget kap, aminek azért van jelentősége, mert a repülőtéren működő orvosi ügyeletet tavaly felszámolták, mondván, nem volt szükség a 24 órás folyamatos készenlétre. A mentő 14 perc alatt érkezett a helyszínre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.