Pár hónap alatt elvitte az apró vérszívó

Kullancs csípte meg, belehalt a fertőzésbe

Alig két hónapot élt egy osztrák férfi azt követően, hogy egy kirándulás közben megcsípte őt egy kullancs: agyvelőgyulladás vitte el az életerős családapát. Szinte azonnal kómába esett.

2013.10.02 10:13ma.hu

Mindössze két hónapig húzta egy 53 éves osztrák családapa azután, hogy megcsípte őt egy kullancs: napokkal később kómába esett és már sosem ébredt fel belőle - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A férfit júliusban marta meg a vérszívó, és bár összességében nem jelentkezett semmi extrém tünet, az mégis feltűnt neki, hogy hirtelen nagyon fáradékonnyá vált.

Alig pár nappal később ugrásszerűen romlani kezdett az állapota, és az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy agyvelőgyulladás alakult ki nála a kullancs által terjesztett FSME vírus miatt. A férfi röviddel ezután kómába esett és most már csak a haláláról tudott beszámolni az orvosi csapat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.