Szakadó esőben kellett volna gyalogolnia

Nem engedték fel a buszra a terhes nőt, mert festék volt nála

Letessékelte a buszról a túlbuzgó sofőr a 38 hetes terhes nőt, mert két doboz festék volt a kezében és a sofőr szerint fennállt a kockázat, hogy szivárogni fog a lezárt dobozból.

2013.09.20 17:45ma.hu

Nem engedte felszállni a buszra a sofőr a terhessége 38. hetében járó nőt, mert úgy ítélte meg, hogy a két doboz festék, amit a kismama nem sokkal azelőtt vásárolt, esetleg szivárogni fog és összepiszkolja a járművet. A meghökkent Jessica Birks csak annyit tudott kérdezni, miközben az utcán szakadt az eső, hogy akkor mégis hogyan jusson haza, mire a sofőr annyit felelt: "ez nem az én gondom". "Nagyon kínos volt" - panaszkodott a 20 éves nő.

Fotó: freedigitalphotos.net

A sofőr a szabályzatra hivatkozott, amely szerint a potenciálisan szennyező anyagokat nem lehet felvinni a buszra, és felhívta a nő figyelmét, hogy a következő busszal se próbálkozzon, mert értesíti a többi vezetőt is, hogy ne engedjék felszállni a festékkel. A kismama kénytelen-kelletlen visszament a festékboltba és visszaadta a vásárolt árut, hogy haza tudjon jutni - számolt be a Metro című brit lap.

Az eset az angliai Chesterfieldben történt, és a busztársaság szóvivője már felvette a kapcsolatot a panaszossal, hogy tisztázzák a félreértést. "Nagyon sajnáljuk a történteket és elnézést kérünk a kellemetlenségért, amit ez okozott. Emlékeztettük a vezetőnket az ilyen helyzetekre vonatkozó iránymutatásra, mely szerint a festéket eredeti és gondosan lezárt tárolóedényekben bárki szállíthat, feltéve, hogy az nem haladja meg az öt litert" - hangzott a szóvivő védekezése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.