Nem tudni ki a betegebb

"Kövessetek a Twitteren vagy kitöröm a kutyám nyakát"

A fenti üzenetet egy fanatikus One Direction rajongó írta, aki később "meg is ölte ölebét", miután nem kapott választ.

2013.09.14 11:59ma.hu

Világszerte hatalmas rajongótábora van a brit One Direction fiúbandának. Két héttel ezelőtt az egyik fanatikus üzenetet küldött az együttesnek @illumivato felhasználói néven, amiben azzal fenyegetőzik, ha a srácok nem követik Twitter-bejegyzéseit, kivégzi saját kutyáját. Az üzenethez egy kép is társult, egy apró ölebről, amint a nyakánál fogva a földhöz van szorítva.

A csapat naponta több millió üzenetet kap, így nem meglepő, hogy a fenyegető üzenet elkerülte a figyelmüket. Pár nappal később a rajongó közvetlenül Liam Payne-nek írt üzenetet: „Szeretlek! Kövess. A kutyám most halt meg”. Az üzenet ismét egy kép kíséretében érkezett, amin egy nő látható karjaiban egy halottnak tűnő kiskutyával.

A spanyol és a dél-amerikai média felkapta az ügyet, a rajongók pedig a lány halálát követelték. Az egyik - magukat egyébként Directioners-nek nevező - rajongó, Mya Fhya petíciót tett közzé a Change.org weboldalon azt követelve, hogy zárják börtönbe fanatikus "kollégáját". A felhívást eddig 3000-en írták alá.

Mielőtt az őrület a tetőpontjára hágott volna, kiderült, az egész csak egy beteges vicc volt. Egy internetes troll áll az üzenetek mögött, aki hamis felhasználói név alól küldözgetett képeket. Ráadásul a fotók a kiskutyáról már júniusban felkerültek az internetre, a vicces kedvű webhuszár egyszerűen lelopta őket valahonnan és mellékelte üzeneteihez.

Mielőtt az @illumivato felhasználói fiókot törölték volna, rengeteg képet találtak rajta, lekötözött állatokról és kis gyerekekről, akik arra vártak, hogy a „rajongó” kivégezze őket, ha nem kap választ a fiúcsapattól. Tulajdonképpen az a durva az egészben, hogy senkiben még csak fel sem merült, hogy kamu az egész, simán elhitte mindenki, hogy akad ilyen megrögzött szimpatizáns. Azt már szinte lehetetlen eldönteni, hogy ki a betegebb, az ilyen fanatikus rajongók vagy a morbid lelkivilágú netes trollok.

A One Direction egyelőre nem kommentálta az esetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.