Ne hencegj a nyaralásoddal, ha betegszabin vagy!

Kirúgták a munkahelyéről, miután dicsekedett a Facebookon

Nem árt néha gondolkozni, mielőtt az ember elkezd hencegni a közelgő vagy épp zajló nyaralásáról a Facebookon, amit a főnökei is olvashatnak, főleg ha hivatalosan épp betegszabadságon van.

2013.09.13 07:59ma.hu
Kép: freedigitalphotos.net

"Szombat estig Olaszországban fogok nyaralni a három lányommal és nem leszek elérhető. Legyen nagyszerű hetetek!" - írta egy osztrák férfi a Facebook-falára, néhány nappal később pedig már a felmondólevéllel várták vissza őt a munkahelyén Gmundenben. Persze nem az volt a gond, hogy örült a nyaralásának vagy hogy ezzel még nyilvánosan el is dicsekedett, a főnökeinek inkább az szúrt szemet, hogy hivatalosan ezt az időt nem szabadságként, hanem betegállományként számolta el, a körzeti orvostól hozott igazolással.

Rudolf Trauner, az osztrák Kereskedelmi Kamara elnöke megjegyezte, hogy az utóbbi időben valóban egyre több olyan alkalmazottról érkezik hír, akik visszaélnek az állami támogatásokkal. Ugyanakkor hozzátette, hogy ez nem azt jelenti, hogy a társadalombiztosítás rendszerét igénybe vevő dolgozók igénye nem tolerálható. "Egyértelmű, hogy ha valaki beteg, akkor pihenjen és gyógyuljon, de akkor ne menjen nyaralni. Nem szeretnénk általánosítani, csak néhány fekete bárányról beszélhetünk" - idézte az illetékest az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.