Évekig nem tudta senki, mennyit ér az apró kép

Milliókat érő festményt vett fillérekért - véletlenül

Alig tízezer forintnak megfelelő összeget fizetett ki tíz évvel ezelőtt egy árverésen egy képeslap méretű festményért, ám most kiderült, hogy tudtán kívül egy milliós értékű alkotás került a birtokába.

2013.09.03 14:23MTI

Harminc fontért (bő tízezer forintért) vásárolt egy képeslapméretű festményt egy brit férfi, amelyről kiderült idővel, hogy negyedmillió fontot (csaknem 90 millió forintot) ér - adta hírül a The Daily Mail című lap. A képet a vevő tíz éve vásárolta Canterburyben egy árverésen, majd tavaly a fiának ajándékozta, amiért az segített neki kitakarítani a házát.

Így lett a festmény jelenlegi tulajdonosa a 45 éves Rob Darvell, aki grafikus, és felsejlett benne a gyanú, hogy a kis tájkép esetleg nagyon értékes. Szakértők azután közölték vele, hogy John Constable művéről van szó, amelynek értéke negyedmillió fontra tehető. Constable a 18. és a 19. század fordulóján alkotott, leginkább tájképei révén vált híressé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.