Áll a bál a kis walesi faluban

A viszkető tehenek a hibásak az áramszünetért

Megelégelték a tarthatatlan helyzetet és sürgős intézkedést követelnek egy kicsiny walesi falu lakói, a környéken ugyanis időről időre elmegy az áram, majd kisvártatva visszaáll a rend - a tehenek miatt.

2013.08.16 15:45ma.hu

Több év után elegük lett az észak-walesi Llanddona falu lakóinak abból, hogy időről időre kimarad az áram, a szolgáltató pedig csak ígérget, de több éve nem tesz az ingadozás kiküszöböléséért semmit. "Sok éve az áram elmegy néhány másodpercre, aztán visszajön" - magyarázza Carwyn Jones megyei tanácsos. Mint kiderült, a rendszeres szüneteket a viszkető tehenek okozzák, amelyek ilyenkor épp a villanyoszlopnak dörgölőznek neki, és ilyenkor ideiglenesen megszakítják az áramot.

"Felvettem a kapcsolatot a skót elektromos művekkel, akik visszahívtak és azt ígérték, hogy kerítéseket telepítenek majd az oszlopok köré, de amennyire tudom, ezidáig ez nem történt meg" - panaszkodott az illetékes. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy kissé visszás, hogy ilyen gyakorta okolják a teheneket az áramkimaradásokért. "Egy olyan cég, mint ez, amelyik ennyi pénzt kap, igazán megengedhetné magának, hogy új berendezésekbe ruházzon be" - idézte Jonest a Metro című brit lap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.