Se veled, se nélküled

Tizenhét éve tart egy jogász házaspár válása utáni per

Tizenhét éve tart egy jogász házaspár válás utáni pere az Egyesült Államokban, mert mind a feleség, mind a férj "emberére akadt". Mindketten a jogtudományok professzorai, így a küzdelem nagyon kiegyenlített.

2013.08.13 16:18MTI

Maga a házasság jóval rövidebb ideig tartott, mint - eddig - a per: 10 éven át élt együtt a pár. Kisebbik gyerekük egyidős a jogi háborúval, a nagyobbik 20 esztendős. Maga a válóper sem zajlott le gyorsan: öt évig tartott, ötször annyi ideig, mint átlagos esetben.

A felek azóta sem tudtak egyezségre jutni a gyerekek felügyeleti jogáról és a vagyon megosztásáról. Mindent bevetnek egymás ellen, a volt feleség még a rendőrséget is: többször kihívta férje távoltartása végett. Előfordult, hogy zároltatta a férfi bankszámláját gyerektartás nem fizetésére hivatkozva. A férfi ugyanakkor azt állítja, hogy volt neje tartozik neki pénzzel.

Az asszony az Észak-Kentucky Egyetemen oktat, a férfi Cincinnatiben.

A bírák eddig még nem tapasztaltak ilyen ádáz küzdelmet és bírálják a perlekedőket, amiért rendkívül rossz példát mutatnak.

"Ijesztő, hogy mindegyikük szakmánkra és annak etikájára tanít diákokat. Mindkettejüknek szégyellnie kellene magát" - mondta az egyik bíró, Leslie Glitz.

A per szeptember 6-án folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.