Véletlen fénykép buktatta le a tolvajt

50 ezer ember előtt lopta el a biciklit, mégse látta senki

Egy tömeges biciklisverseny előtt nem sokkal lopták el az egyik résztvevő biciklijét, ám néhány nappal később a férfi felfedezte a bringát az esemény hivatalos sajtófotói között - már csak a tolvajt kell megtalálni.

2013.08.12 14:08ma.hu
Fotó: Metropolitan Police

Augusztus első hétvégéjén rendezték meg London központjában a hagyományos biciklis versenyt, melyen mintegy 50 ezren vettek részt, de egyvalaki nem tudott elrajtolni: szinte percekkel a startpisztoly eldördülése előtt meglovasították a drótszamarát. A 42 éves férfi a nevezés után lakatolta le a gyülekező helyszínén a biciklijét, de amikor visszatért, már csak az átvágott láncot találta, a bringának se híre, se hamva nem volt. Meglepő módon a közelben állóknak sem tűnt fel, hogy valaki nem igazán szakszerű eszközökkel próbálja eltávolítani a lakatot a 3000 font (1 millió forint) értékű bicikliről.

A férfi meg volt győződve róla, hogy a biciklijét már soha többé nem látja viszont, ám legnagyobb megdöbbenésére néhány nappal a verseny után a rendezvény hivatalos honlapjára felkerült fotók közt épp az ő biciklije köszönt vissza, a tolvaj még a rajtszámot sem vette le róla. A bicikli ugyan továbbra sincs meg, ám a rendőrség a kép alapján már könnyebben kezdhette meg a nyomozást: csupán olyan szemtanúkat kell találnia, akik látták a kék sisakban, kék-fehér csíkos pólóban és szürke (vagy bézs) nadrágban, valamint ugyancsak kék-fehér cipőben kerekező tolvajt egy, az öltözékéhez egyáltalán nem passzoló zöld-fehér biciklin - adta hírül a Daily Mail.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.