Tragédiák árnyékában az olimpikon

Súlyos családi titkokról vallott Szécsi Zoltán

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk a legmélyebb érzéseibe engedett betekintést: kamera előtt beszélt válásáról, édesanyjához fűződő viszonyáról és váratlanul elhunyt nővéréről is.

2013.08.07 19:22ma.hu

A vízilabdázó a Dodzsem 52 című portréműsorban nem titkolta, hogy fiatalabb korában olykor nehéz volt vele bánni, de szerencsére mindig ott állt mögötte egy ember, aki a helyes irányba terelte. Szécsi Zoltán hihetetlenül büszke a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett sebész édesanyjára.

"Nagyon jó a viszonyom édesanyámmal. Apukám elhunyt, amikor 10 éves voltam, nagyon sokat köszönhetek anyukámnak, hiszen onnantól kezdve egyedül nevelt fel minket. Amikor abba akartam hagyni a vízilabdát, visszaterelt a helyes útra, és biztos hátteret adott. Az egyetemet is neki köszönhetem, ő terelt abba az irányba is" - mesélte a kapus.

Hetthéssy Zoltán műsorvezető kérdésére Szécsi gyermekei anyjáról, és csúnya válásáról is őszintén vallott.

Fotó: Redlemon

"Borzasztó hálás vagyok a gyerekeimért, büszke vagyok rájuk! Nagyon szépen cseperednek, szépek, okosak, többnyire jók is, túl sok baj nincsen velük. Gyermekim anyjával a kapcsolatot egy nem túl szép válással sikerült lezárni, a vagyonmegosztás most is zajlik, így nehéz a jóra emlékezni. A lelkiismeretem tiszta, tehát én küzdöttem ezért a kapcsolatért elég sokat" - nyilatkozta a bajnok, aki úgy véli: van az a pont, amikor már nem lehet megmenteni egy házasságot.

A vízilabdázó azt is elmondta, hogy a legnehezebb időszakokban előfordult, hogy az otthon elvesztett meccsekért a csapattársak lakoltak az uszodában. Köszönettel tartozik nekik, hogy "elviselték" ezeket a helyzeteket. A vízilabdázó most boldog, kiegyensúlyozott házasságban él, nyugalmukat jelenleg csak egy költözködés zavarja, Egerből Kaposvárra települnek. A telet már teljes harmóniába várhatják majd párjával, Vandával.

Egy szörnyű családi tragédiáról is mesél majd Szécsi a Dodzsem 52 nézőinek, nővére elvesztését a mai napig nem tudta feldolgozni a sportoló. "Borzasztó, hogy nem tudjuk a halál okát mind a mai napig, Londonban hunyt el 2004-ben a nővérem, fiatalon, látszólag egészségesen. Nem tudom, hogy tőle miért kellett elválnunk" - emlékezett vissza az olimpiai bajnok.

Szécsi Zoltán rengeteg apró titkot is felfedett gyerekkoráról, az olimpiai szeánszoktól, sőt még arról is, hogy régebben vadászpilóta szeretett volna lenni. Az interjút teljes egészében megtekinthetik a Dodzsem 52 szerdai adásában este 8 órától.

Dodzsem 52 minden hétköznap, a SportKlub műsorán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.