Gusztustalanság a köbön

"Zsírhegyet" emeltek ki egy londoni csatornából

Tizenöt tonnás "zsírhegyet" távolítottak el a csatornahálózatból egy londoni kerületben - közölte kedden a Thames Water londoni vízszolgáltató cég, amely szerint ez volt a Nagy-Britanniában valaha csatornában talált legnagyobb zsírtömeg.

2013.08.06 18:49MTI

Az emeletesbusz nagyságú "zsírhegy" a délnyugat-londoni Kingston városrész alatti csatornákban gyűlt össze.

Tíz nap kellett ahhoz, hogy a konyhai zsiradék és egészségügyi betétek alkotta hatalmas tömböt kiemelték, amely a Thames Water szerint azzal fenyegetett, hogy a csatornarendszer tartalma elárasztja a környékbeli házakat és üzleteket.

A vállalatot a lakók értesítették, akik arra panaszkodtak, hogy eldugult a vécéjük.

"Korábban már távolítottunk el hatalmas zsírmennyiségeket a London alatti csatornahálózatból, de soha nem láttunk ekkor kupacot. Úgy véljük, ez lehetett a brit történelem legnagyobb +zsírhegye+" - olvasható Gordon Hailwoodnak, a Thames Water csatornázási illetékesének közleményében.

A vállalat szerint hat hétre lesz szükség a csatornahálózat teljes helyreállításához.

A zsírhegyet újrahasznosítják: "kivonják előle a vizet, a zsírokból és olajokból szappant vagy biodízelt gyártanak" - mondta el a szennyeződés eltávolításával megbízott Countyclean cég szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.