Az anyai szeretet tényleg nem ismer határokat

A Facebookon terjedő képsor mögötti megrendítő történet

Jó ideje kering a világhálón az egyik legmeghatóbb fotósorozat az anyai bátorságról, de vajon milyen igaz történet áll a képkockák mögött?

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.08.04 13:59ma.hu

Sokan láttuk már az alábbi képeket a népszerű közösségi oldalakon megosztva. Noha már önmagukban is sokat árulkodnak a fotók számos olyan tulajdonságról, melyet az emberek esetében erényként emlegetünk, lássuk a teljes történetet!

Kattintson a képre! >>>

Bár a köznyelvben az állatok királyának nevezik, a valóságban az oroszlán - megjelenését leszámítva - nem igazán büszkélkedhet uralkodói erényekkel. De az alábbi történet tanúsága szerint egy anyaoroszlán szeretete nem ismer határokat.

A kenyai Masai Mara vadrezervátumában egy kisoroszlán véletlenül lecsúszott egy meredek sziklafalról. Ugyan néhány méterrel a meredély széle alatt sikerült kapaszkodót találnia, de ereje fogytán volt, és úgy tűnt a mélységbe fog zuhanni. Panaszos sírását meghallották a falka nőstényei és megpróbáltak segíteni neki.

Kattintson a képre! >>>

Azonban a tátongó mélység még a felnőtt nőstények számára is túlságosan ijesztő volt, hiába próbáltak hárman is a kölyök után mászni, végül csak az anyának volt elég bátorsága elindulni lefelé, erős karmaival kapaszkodva a bizonytalan talajba.

Mikor a csöppség már feladta volna a harcot, édesanyja ügyesen alá került és a tarkójánál fogva elkapta. Az anyaoroszlán számára komoly nehézséget okozott visszakúszni a meredek falon, de végül sikerült biztonságba juttatnia a kölyköt, és néhány anyai csókkal megnyugtatni a szavannák leendő királyát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.