Terhességi cukorbetegség miatt nőtt ekkorára

Több mint 6 kilós óriásbabát szült, és nem császármetszéssel!

Egy a terhesség ideje alatt nem diagnosztizált cukorbetegség vezethetett az óriásbébi kifejlődéséhez, akit édesanyja természetes módon hozott a világra - noha ekkora bébivel már császározni szoktak.

2013.07.30 15:28ma.hu

Általában császármetszéssel szokták a világra segíteni azokat a babákat, akik egy bizonyos súlyt meghaladnak, ám a Lipcsében megszületett Jasleen a 6,11 kilója ellenére természetes úton jött a világra július 26-án. Az orvosok szerint az extrém méretet egy nem diagnosztizált terhességi diabétesz okozta, bár még azok közt is kirívó a kislány óriási tömege, amihez ráadásul egy 57,4 centis hosszúság tartozik. Bár a gyermek állapota megfelelő, még az újszülött osztályon tartják egy ideig - közölte a Der Spiegel című lap.

Fotó: MTI

Jasleen hivatalosan a legnagyobb súllyal született német gyermek, az eddigi rekorder - és a fiúk közt továbbra is csúcstartó - a 2011-ben Berlinben született Jihad, akinél 5,9 kilót mértek. Ők azonban szinte eltörpülnek a legnagyobb angol bébi, George mellett, akit édesanyja szintén természetes úton hozott a világra, noha tömege 7,12 kiló volt. Meglepő módon egyébként senkinek nem tűnt fel a szülésig, hogy Jasleen nem átlagos méretű gyermek lesz.

A Guinness Rekordok Könyvében az abszolút világcsúcsot egy 1879-es születésű gyermek került, a kanadai Anna Bates fia meghaladta a 10 kilogrammot, de 11 órával később elhunyt - emlékeztetett a brit Daily Mail című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.