Megugrott a bilincsbe szorult szerelmesek száma

Lebilincselő: tömeges vészhívások a botránykönyv miatt

A tűzoltók szerint könnyen elképzelhető, hogy köze van a néhány hónapja megjelent botránykönyvnek is ahhoz, hogy megszaporodtak a bilincsbe szorult szerelmespárok segélyhívásai.

2013.07.29 15:03ma.hu

Rövid idő leforgása alatt már 79 pár hívta ki a tűzoltókat azzal az indokkal, hogy bilincset használtak a szexuális játékukhoz, de elveszett a kulcs és ki kellene menekíteni a fogságba esett felet. A brit hatóságok ezért figyelmeztetést adtak ki, miszerint ha bilincset használnak, a kulcsot hagyják valahol elérhető közelségben és látható helyen. Egyelőre csak Angliában figyeltek fel az efféle esetek ugrásszerű megnövekedésére, ami a londoni tűzoltók szóvivője szerint nem kizárt, hogy a néhány hónapja megjelent botránykönyv, A szürke 50 árnyalata című regény hatása.

Fotó: freedigitalphotos.net

"Nem tudom, van-e összefüggés, de azoknak az eseteknek a száma, amelyben bilincset használnak a párok, mindenképp megugrott. Abban pedig teljesen biztos vagyok benne, hogy amikor ezekhez az emberekhez megérkeznek a mentőegységeink, a vörös ötven árnyalatában pompáznak" - fogalmazott Dave Brown.

Az utóbbi időben persze nemcsak bilincsekhez hívták ki az angol lánglovagokat, egyéb háztartási eszközök is rabul ejtették a tulajdonosaikat, szexuális játékok közben például nem ritka a porszívóba ragadás, de volt már kenyérpirítós mentésük is a tűzoltóknak. Az elmúlt három évben összesen 1300 esetben hívták a mentőegységeket háztartási szorulásokhoz, köztük 18-szor kisgyerekekhez, amikor a csemeték feje virágcserpébe vagy vécéülőkébe szorult. Az efféle mentések összességében 377 ezer fontjába kerültek a tűzoltóságnak - írta a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.