Alvó emberre támadt a vadállat

Jegesmedve marcangolta szét a túrázót

A sátrában aludt a kanadai túrázó, amikor egy jegesmedve rátalált és brutálisan megtámadta. A férfi életveszélyes állapotban került a legközelebbi kórházba.

2013.07.29 10:47MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Életveszélyesen megsebesített egy jegesmedve egy sátrában alvó túrázót a hét végén az egyik kanadai nemzeti parkban. A helyi média beszámolói szerint Matt Dyer amerikai ügyvéd hét társával együtt sátorozott a Torngat-hegység Nemzeti Parkban az északkeleti Új-Fundland és Labrador tartományban. A gyakorlott túrázót a ragadozó kirángatta a sátrából és többször megharapta.

Miközben Dyer az életéért küzdött, társai világítórakétákkal próbálták meg elűzni a vadállatot, amely végül meghátrált. Az összemarcangolt férfit előbb a csapat egy orvos tagja elsősegélyben részesítette, majd helikopterrel Montrealba szállították. Válságos állapotban került kórházba, de már jobban van.

A 2005-ben létesített nemzeti parkban, ahol aránylag sok példány él a kihalás fenyegette fajból, mindeddig nem történt komolyabb jegesmedve-támadás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.