Hőség

Veszprémi állatkert: hűsítő permettel védik az állatokat

A nagy forróságban a csimpánzok fagyit kaptak, aminek nagyon örültek. A legmelegebb órákban még az afrikai hőséghez szokott zsiráfokat is beengedik a zsiráfházba.

2013.07.28 12:03MTI
Fotó: MTI

Hűsítő permettel védik az állatokat a veszprémi Kittenberger Kálmán Állatkertben. Az állatok, még a dromedár is, szívesen fürdenek a locsolásból összegyűlt vízben - mondta az intézmény igazgatója vasárnap.

Török László tájékoztatása szerint a nagy melegben változtatnak az állatok étrendjén, csökkentik annak zsírtartalmát: kevesebb hús, több zöldség és gyümölcs szerepel benne.

Fontos, hogy egész nap elegendő mennyiségű, tiszta ivóvizük, árnyékos pihenőhelyük legyen az állatoknak. A gondozók pedig naponta többször hűsítő permettel frissítik védenceiket - tette hozzá.

Ennek különösen a kispandák és a medvék örülnek, de az ecsetfülű disznók, sőt a dromedár is szívesen fürdik az összegyűjtött vízben - mondta Török László.

Tájékoztatása szerint a nagy forróságban a csimpánzok fagyit kaptak, aminek nagyon örültek. A legmelegebb órákban még az afrikai hőséghez szokott zsiráfokat is beengedik a zsiráf-házba, akkor ott lehet őket megfigyelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.