A csecsemősírásnak nem tudott ellenállni

Meglágyult a rabló szíve, de így se úszta meg

Talán kevesen hinnék, hogy a rablóknak és túszejtőknek is van szívük, de valóban akadnak gyengéd brigantik is. Egy indonéz rosszfiú szívét például egy síró kisbaba lágyította meg.

2013.07.26 14:40ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Hiába bizonyította be, hogy tud jószívű is lenni, végül mégis letartóztatták a rablót, aki négy cinkosával együtt tört be az indonéz fővárostól, Jakartától mintegy 32 km-re lévő Tangarang egyik családi házába. Kojek Mista a kora reggeli órákban hatolt be a házba, amikor az ott lakók még mélyen aludtak. A zajra elsőként egy fiatalasszony ébredt fel és sikoltásával felverte a ház többi lakóját is.

Az öttagú banda villámgyorsan megkötözött mindenkit, ám eközben az ágyban fekvő csecsemő keserves sírásra fakadt. Mista rájött, hogy sem az anyuka, sem a dada nem tud segíteni, mivel ők mozgásképtelenek, a lelkiismerete azonban nem hagyta, hogy a baba így sírjon, megkérdezte hát az anyát, mit lehet csinálni, hogy a kicsi elhallgasson. "Azt mondta, meg kell etetni tejjel" - vallotta elfogása után a rendőrségen, és gyakorlott mozdulatokkal megcumiztatta a kicsit. Kisvártatva a gyermek megnyugodott és elaludt, akkor Mista óvatosan letette az ágyába. "Nekem is van egy gyerekem, így tudom, hogyan kell egy babát ringatni" - magyarázta.

A rendőrség azonban nem értékelte kellőképp a gondoskodást, a betörésért tíz év börtönre ítélte az elfogott rablót. Az akciócsoport három társát is elfogta, a negyediket lelőtte - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.