A borjait védték a felbőszült anyaállatok

Tehenek törték el a kutyasétáltató nő bordáit

Többszörös bordatörésekkel került kórházba egy nő, aki kutyasétáltatás közben megzavart egy legelésző tehéncsordát a nemrég született borjaikkal együtt, mire az anyaállatok rátámadtak.

2013.07.19 07:41ma.hu

Emma Smith súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, amikor kutyasétáltatás közben véletlenül megzavartak egy közelben legelésző tehéncsordát. A 38 éves angol nő Cornwall közelében sétált a kutyájával, de pechjükre olyan területre tévedtek, ahol néhány újszülött borjú és az őket vérmesen védő tehenek pihentek. Emma ugyan észrevette őket, de azok láthatóan nem törődtek sem vele, sem a kutyájával. De amikor az eb ugatva szaladni kezdett feléjük, a tehenek felbőszültek és a nő felé iramodtak.

Fotó: freedigitalphotos.net

Emma megpróbált elmenekülni, de az egyik tehén utolérte és akkorát lökött rajta, hogy a nő a levegőbe repült. Ahogy a földre esett, a tehenek egymás után ráültek és meghengergőztek rajta, nem volt kérdés számára, hogy összezúzzák őt. A hatalmas súly alatt a szülésznőként dolgozó áldozatnak több bordája is eltörött, a földet pedig körös-körül vér áztatta, és többször elvesztette az eszméletét. Végül valahogyan sikerült elvonszolnia magát a terület széléig, amelyet villanypásztor védett, így végre biztonságban lehetett a borjaikat védő nőstényektől.

Az orvosok szerint legalább egy évig fog tartani, míg teljesen felépül, de nem valószínű, hogy újra a választott szakmájában dolgozhat - amelyhez egyébként épp a támadás előtti héten tette le az utolsó vizsgáit. Anyja szerint szigorúbb szabályozásra lenne szükség, hogy a tehenek által használt legelők jobban el legyenek látva figyelmeztető jelzésekkel, mert ezek az állatok látszólag békések, de ha a borjaikat veszélyben érzik, rendkívül veszélyessé válhatnak - számolt be a Daily Mail.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.