Merülés közben érte a férfit a támadás

Sokkoló kép: Angolna harapta ki a búvár arcát

Csak egy óriási ütést érzett a fején, a következő pillanatban pedig egy hatalmas angolnát látott elúszni a tapasztalt mélytengeri búvár, hosszabbat, mint ő maga. Megrázó kép, csak erős idegzetű olvasóinknak!

2013.07.15 07:29ma.hu
Jimmy Griffin a támadás után (Fotó: Andrew Downes)

Egy nyugat-írországi búvár-expedíción vett részt a barátaival Jimmy Griffin, de ennek a kalandnak az emlékét egész hátralévő életben szó szerint magán fogja viselni, arcán most már örökre megmarad a szörnyű seb nyoma, amit a víz alatt szerzett. A 48 éves férfi tudja, hogy óriási szerencséje van, amiért életben maradt, miután egy majdnem két méteres angolna támadta meg. "Hirtelen nekem csapódott, csak egy erős ütést éreztem az arcomom" - emlékezett vissza a férfi, és nem titkolja: úgy érezte magát, mint egy rongybaba.

"Nem estem pánikba, mivel csupán 25 méter mélyen voltunk, a pánik inkább amiatt foghatott volna el, hogy az ütés ereje kivitte a számból a légzőkészülékem, így a történet a fulladásveszély miatt akár rosszabbul is alakulhatott volna" - mesélte. A következő pillanatban már távozóban látta a nyúlánk tengeri lényt, amelynek vastagságát egy emberi combéhoz hasonlította. "Nagyon erős volt" - mondja.

A férfit, aki egyébként 20 éves búvártapasztalattal rendelkezik, társai azonnal kórházba vitték, ahol az orvosok összevarrták az arcán lévő sebet, de azt mondják, a heg örökre meg fog maradni - számolt be a Metro című brit lap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.