A britek szerint megdőlhet az eddigi vélekedés

Eddig halottnak hitték, de Madeleine inkább élhet valahol?

Noha a holttestét sosem találták meg, egyre inkább halottként kezelték a 2007-ben eltűnt kislányt a hatóságok. A brit nyomozók most új bizonyítékokra hivatkozva azt állítják, valószínűbb, hogy életben van.

2013.07.05 12:57ma.hu

Módosították a 2007-ben eltűnt Madeleine McCann ügyének besorolását az angol nyomozók, az eddigi kihallgatások és bizonyítékok alapján ugyanis a Scotland Yard egyre egyértelműbbnek látja, hogy a kislány nem lett gyilkosság áldozata, valahol ma is él. A hatóság pénteki bejelentése szerint jelen pillanatban mintegy 38 gyanúsítottat tartanak nyilván, akik között - ellentétben az eddigiekkel - nem szerepelnek a kislány szülei - számolt be a Daily Mirror.

A kislánynak 4 évesen veszett nyoma, amikor szüleivel a portugáliai Algarve-ben nyaralt, és a szülők egy este egyedül hagyták a gyermeket az apartmanban. Visszatértükkor fedezték fel, hogy Madeleine nincs a szobájában, ám miután jelentették az esetet a helyi rendőrségnek, rövidesen azon kapták magukat, hogy ők az ügy első számú gyanúsítottjai. Amikor a nyomozást a hosszú eredménytelenség után a portugál nyomozók lezárták, Gerry és Kate magánnyomozókat fogadott fel, de ők sem jutottak előrébb: sem a kislány hollétét nem sikerült kideríteniük, sem a halálára nem találtak bizonyítékot.

A Scotland Yard azonban most azt állítja, hogy a kihallgatások során a látókörükbe került 12 brit állampolgár és 26 olyan, aki szintén gyanúsítható a kislány elrablásával, ezt az elmúlt két évben végzett nyomozásra alapozzák. "Nincs egyértelmű és végleges bizonyíték arra vonatkozóan, hogy Madeleine meghalt" - jelentette ki Andy Redwood főfelügyelő, aki jelenleg is vezeti a nyomozást. Azt is kifejtette, hogy nem túl gyakori, hogy a brit rendőrség külföldön nyomozzon, de ezúttal együttműködés alakult ki köztük és a portugál hatóságok között, a munkakapcsolatot pedig kifejezetten pozitívnak ítélte.

Madeleine elrablása után három hónappal felakasztotta magát az egyik leghírhedtebb svájci szatír, egy 67 éves férfi, aki utoljára az öt éves Ylenia Lenhardot rabolta el és ölte meg, ám arra nem találtak egyértelmű bizonyítékot, hogy a brit gyermek eltűnéséhez is volt-e köze. Ugyanakkor számos tanú arról számolt be, hogy láttak a világ különböző pontjain - legutóbb Indiában - felbukkanni a Madeleine-re feltűnően hasonlító, vele most egykorú kislányokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.