Idő előtt csak fűrésszel lehet a kekszhez jutni

Kísérti a csokis keksz? Vegyen csokiszéfet!

Őrült találmánnyal rukkolt elő egy édességfüggő amerikai: olyan csokiszéfet fejlesztett ki, ami kizárólag az előre beállított időközönként hajlandó kinyílni, így a falánk csokifüggők hoppon maradnak.

2013.06.25 10:08MTI, ma.hu
hirdetés

Konyhaszéfet fejlesztett ki falánkság ellen egy amerikai férfi, aki maga sem tud ellenállni a csokoládénak. A műanyag dobozocska lezárása után csakis az előre beprogramozott időpontban nyitható, így gazdája nem jut idő előtt csemegéjéhez, akkor sem, ha nem tudja legyűrni a kísértést. A konyhaszéf legfeljebb tíz napra zárja magába a kívánatos étket, de aki nagyon türelmetlen, akár 1 percre is beállíthatja az időhosszt.

Kinyitni még úgy sem lehet a dobozt, hogy gazdája kiveszi belőle az elemeket. Fűrésszel, baltával persze megadja magát, de utána használhatatlanná válik.

A szerkezet feltalálója a 39 éves David Krippendorf. A San Francisco-i férfi igen édesszájú, és feleségét korábban többször arra kérte, hogy rejtse el előle egészségtelen étekkedvenceit, ám rendre azon kapta magát, hogy utánuk kutat a lakásban és gyakran igazolódott az "aki keres, az talál" tézis. A kudarc vezérelte a férfit a konyhaszéf feltalálására.

Az "étekvekker" még nem kapható, de ha összegyűlik a sorozatgyártáshoz szükséges pénz, piacra dobják. Mivel az Egyesült Államokban igencsak sok a kövér ember, ígéretes lehet a széf kereslete.

A trezor ráadásul nemcsak az étkek iránti önfegyelmezetlenség ellen jó. Belezárható mobiltelefon, tévétávkapcsoló, számítógépes játék irányítótartozéka, így aztán gyerekek remekül ösztökélhetők vele arra, hogy első a lecke, csak utána jöhet a szórakozás. Mindemellett gyerekektől biztonságosan lehetne benne tárolni benne például autók indítókulcsát vagy ékszereket - adta hírül a The Daily Mail című brit lap.

Ezek után a ma.hu szerkesztőségében mindössze egyetlen kérdés merült fel: nem egyszerűbb eleve meg se venni azt a csokit vagy sütit?!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.