Ritka rendellenesség

Videó: két arccal született a kiscica

A Janus(arcú)-macska igen ritka jelenség, a kétarcú római istenségről kapta a nevét a kór leírása, amelynek során egyetlen fejen két arc "tükröződik".

2013.06.12 20:05ma.hu

Oregonban, még kedden, egy nagyon ritka rendellenességgel született az internet legújabb sztárja, ugyanis két pofácska is van a kiscica fején. Tulajdonosa először nem hitte el gyerekeinek, majd megdöbbent, mikor saját szemével látta a furcsaságot, akit végül Duecy-nak neveztek el.

A kis torzszülöttet az anyja nem fogadta el, így gazdái orvosi fecskendő segítségével etetik, és melegítőpárna tartja testhőmérsékletét az egészséges szinten. A bizarr genetikai hibáját leszámítva a kismacska rendes cicaként funkcionál, egyelőre úgy tűnik, hogy nem követi sorstársait, és néhány nap után is életben marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.