Nem lehet szétválasztani az ikreket

Örökre összenőve: egy szíven osztoznak a sziámi ikrek

Mellkasuknál nőttek össze és soha nem is lehet szétválasztani az Izraelben született sziámi ikreket, mivel kiderült: egy szívük van és mindkettejüket az látja el vérrel.

2013.06.03 13:55MTI

A jeruzsálemi Hadassza kórházban mellkasuknál összenőtt, egy szívvel rendelkező sziámi ikreknek adott életet egy palesztin asszony - közölte a Maariv című izraeli lap. A Hebron melletti faluban élő nőt egy héttel ezelőtt irányította a Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma a jó nevű jeruzsálemi intézménybe, miután az ultrahangvizsgálaton úgy látták, hogy összenőtt ikrek várhatóak.

Rámalláhban úgy ítélték meg, hogy nem elég felkészültek fogadásukra és remélték, hogy az izraeli orvosok esetleg szét tudják választani őket.

Fotó: freedigitalphotos.net


A Hadassza orvosai sikeres császár metszéssel péntek reggel világra segítették a gyermekeket, majd számos vizsgálat után megállapították, hogy a babák egy szíven osztoznak és nem lehet őket szétválasztani. Vasárnap mentőkkel átszállították az önállóan lélegző összenőtt ikreket egy hebroni kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.