Magassági korlátozást vezettek be Szváziföldön

Csak 150 méterig lovagolhatnak a boszorkányok seprűnyélen

Szigorítottak a légiközlekedési szabályokon Szváziföldön: azok a boszorkányok, akik seprűjükkel 150 méternél magasabbra repülnek, komoly büntetésre számíthatnak. És ez nem vicc!

2013.05.15 11:07ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Noha Európában már több száz éve nem égetnek boszorkányokat, sőt, csak elvétve vádolnak meg nőket azzal, hogy valamiféle bűbájjal mesterkednek, Afrika több országában, köztük Szváziföldön mindmáig nagyon is komolyan veszik a boszorkány-kérdést. Olyannyira, hogy nemrégiben korlátozásokat vezettek be, miszerint bárkit, akit seprűnyélen lovagolva meglátnak 150 méternél magasabban, azt letartóztatják és kemény pénzbüntetéssel is sújtják. A rendelkezés a hét elején lépett életbe - adta hírül a Metro című brit lap.

Az új törvény bevezetését egy magánnyomozó helikopterrel gyűjtött információi tették indokolttá, bár arra az illetékes nem tért ki, hogy pontosan hol és hogyan sikerült lefilmezni a seprűnyélen túl magasan lovagoló boszorkányok seregét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.