A biztonsági őrt plakátolták szét a városban

Rossz tolvajt kerestek a rendőrök: összekeverték a képeket

Rémálomra ébredt egy benzinkút biztonsági őre, nem sokkal azután, hogy egy tolvaj kirabolta a kasszát és terrorizálta a személyzetet. A rendőrség rossz képet adott le a sajtónak.

2013.05.14 07:50ma.hu

Szégyenszemre kénytelen volt bocsánatot kérni a német rendőrség Rene Kollertől, bár a tévedésük minden bizonnyal még hosszú ideig el fogja kísérni a 28 éves biztonsági őrt. A fiatalember a Niederkassel nevű település egyik benzinkútján dolgozik, ahová nemrégiben egy tolvaj rontott be, és a személyzetet terrorizálva arra kényszerítette a dolgozókat, hogy adjanak át neki több ezer euró értékű cigarettát.

Fotó: Polizei

A rémes eset után Rene hazatért, ahogy máskor is és megpróbált elaludni az átélt megpróbáltatások után. "A következő nap arra ébredtem, hogy egyfolytában csörög a telefon, hívások tucatjait kaptam, hogy a képem fenn van az interneten és cigarettatolvajként jelöltek meg. Az emberek azt mondogatták nekem, hogy adjam fel magam és ne hazudjak tovább" - mesélte a döbbent férfi. "Lementem az újságoshoz és vásároltam egy lapot, aminek a címlapján ott virított a képem, mellette a szalagcímmel: "Ki ismeri ezt a tolvajt?"

Mint kiderült, a rendőrség a rablás után lefoglalta a benzinkút biztonsági kameráinak felvételeit, aztán közreadták azt a képet, amely Kollerről készült. "Persze, hogy felvettek a kamerák, elvégre ott dolgozom! Képtelen vagyok elhinni, hogy nem ellenőrizték a hivatalnokok alaposabban a képet, mielőtt közreadták" - háborgott az alaptalanul meghurcolt férfi.

A rendőrség szóvivője elnézést kért a tévedésért és arra hivatkozott, hogy mire rájöttek a hibára, már széles körben elterjedt a rossz fotó - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírportál. "Ez egy szerencsétlen hiba volt és felajánlottuk a segítségünk. Az ügyész is vizsgálja, hogyan történhetett meg ilyesmi" - mondta Rick Buckhard szóvivő.

Koller ügyvédje azonban nem hagyja ennyiben a történteket. "A rendőrség hibája katasztrofális következményekkel járt az ügyfelem szempontjából. Már szinte teljesen kikészült idegileg" - mondta, bár arra nem tért ki, tervezik-e a kártérítési igény benyújtását a rendőrséggel szemben és mekkora mértékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.