Lebeszélte az abortuszról a kamaszlányt

Újszülöttel akart kereskedni a szülészorvos

Akár börtönbe is kerülhet az az orvos, aki lebeszélte az abortuszról a nála jelentkező fiatalkorú kismamát, és rávette, hogy miután megszületett a kicsi, pénzért adja oda másnak.

2013.05.14 07:29ma.hu

Letartóztatták és eljárást indítottak az olasz Andrea Cozzolino nevű szülész ellen, aki néhány hónapja meggyőzött egy fiatalkorú tinédzsert, hogy ne vetesse el a magzatát, helyette hordja ki, szülje meg, majd közel 25 ezer euróért (majdnem 7,5 millió forint) adja el egy gyermektelen házaspárnak. A gyermekkereskedelem a legnagyobb titokban zajlott volna, nem a szabályos örökbefogadási procedúra útján, ha közben a fiatal kismama meg nem gondolja magát.

Az előzetes beleegyezéssel ellentétben ugyanis a lány a szülés után úgy döntött, a pénz helyett mégis inkább a gyermeket választja, csakhogy ekkor már az orvos és az új szülők nem voltak hajlandók visszaadni neki. A lány ekkor fordult a rendőrséghez - közölte az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A rendőrség beszámolója arra nem tért ki, hogy a csecsemőkereskedelemben szintén érintett anyára és a mostohaszülőkre milyen büntetés várhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.