Nem tudták, hogy áram alatt vannak a drótok

Durva: ropogósra sültek a kábeltolvajok

Ropogósra sült két román kábeltolvaj egy közép-olaszországi elhagyatott gyárban, mert nem tudták, hogy a vezetékek továbbra is az egyik áramellátó hálózatára vannak csatlakoztatva.

2013.05.03 07:29ma.hu

Fogalma nem volt a két román fémhulladék-tolvajnak, hogy az elhagyatott gyár területén lévő vezetékek továbbra is rá vannak csatlakoztatva a közép-olasz Pomezia magasfeszültségű hálózatára, ezért gyanútlanul fogtak hozzá, hogy összeszedjék a transzformátort és jó adag vastag sodrott fémköteget. A 27 éves Petre Toma és a 33 éves Bogdan Stancu pillanatokkal később már csak egy-egy elszenesedett kupac volt az őket ért brutális mértékű áramütés miatt.

A rendőrséget néhány környékbeli értesítette, akik a füst láttán kezdték gyanítani, hogy valami nincs rendben. A két áldozatot a hatóság csak úgy tudta azonosítani, hogy megtalálták az irataikat abban az autóban, amellyel a lopott fémet készültek elszállítani - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.