Közízlés elleni bűncselekmény a letolt nadrág

Büntetés jár a lógós gatyáért

Megelégelték az egyik amerikai állam elöljárói, hogy a fiatalok közt nem látszik csillapodni a lógó nadrág divatja, ezért úgy döntöttek, pénzbüntetéssel sújtják a túlságosan "lezser" fiatalokat.

2013.04.16 12:04ma.hu

Mostantól ha valakit nyilvánosan túlzottan lógós nadrágban kapnak rajta, kemény büntetések elé nézhet, miután a városi tanács elfogadta az erről szóló felvetést a Louisiana állambeli Terrebonne Parish városban. A városatyák szerint ugyanis ez ízlésbeli választás kérdése, és ha valaki ennyire sérti a közízlést, azt büntetni kell. Ha valakit először csípnek el lecsúszott nadrágban, annak 50 dollár büntetést kell fizetnie (11 ezer forint), másodjára az összeg duplájára emelkedik, harmadjára pedig ugyancsak 100 dollár a bírság, de megfejelve 16 óra közmunkával - számolt be a Metro című brit lap.

Az egyik helyi szervezet vezetője szintén támogatta a javaslatot, mondván, a letolt nadrágnak semmiféle pozitív jelentéstartalma és üzenete nincs. "Ez a kérdés nem a feketékről és nem a fehérekről szól, ez már társadalmi kérdés" - magyarázza Jerome Boykin. A lazára vett öltözési stílus eleinte főként a feketék között hódított, a rapperek hozták divatba széles körben, ugyanakkor Boykin rámutatott, hogy eredetileg egészen mások és egészen más célból kezdték így viselni a nadrágjukat. "A börtönben ülő fiatal férfiak azzal jelezték a többi rabnak, hogy hajlandók a szexre, hogy a dereka alá tolta a nadrágját" - emelte ki az aktivista.

Az új szabályozás ugyanakkor nem mindenki tetszését nyerte el, volt, aki szerint ezzel könnyen elindulhatnak a lejtőn, ahogyan a kormány a társadalmi különbségek felett szeretné átvenni az ellenőrzést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.