Nem lehet elítélni a kutyák tulajdonosát

Megvadult kutyák marcangolták szét a húsos szendvics miatt

Halálra martak egy 14 éves brit lányt egy barátja házában a család kutyái, miközben nagy valószínűség szerint épp a húsos pitéjét készült megenni. A rendőrség előtt még számos részlet nem ismert.

2013.03.28 13:42ma.hu

A szomszédok szerint csak idő kérdése volt, mikor történik valami tragédia, a négy kutya gazdája azonban kitartóan állítja, hogy a két staffordshire bull terrier, a bull mastiff és az amerikai bulldog bárkire nézve is veszélyes lett volna. A 14 éves lány, Jade Lomas-Anderson ráadásul gyakori vendég volt a házban, így a kutyák is jól ismerhették őt, nem tekintették idegennek, ezért különösen érthetetlenül áll mindenki a tragédia előtt, ami a hét elején történt az angliai Athertonban.

Jade Lomas-Anderson (Fotó: Facebook)

Bár egyelőre a rendőrség előtt sem ismert pontosan minden részlet, mert a jelek szerint a kamasz lány egyedül volt a házban, nagy valószínűség szerint a kutyák akkor támadhattak rá, amikor hozzálátott a percekkel korábban vásárolt húsos pitéjéhez. A szomszédok szerint Jade jól ismerte a 16 éves Kimberly Concannont, aki ikertestvérével, Catrinával és anyjukkal, Beverley-vel élt a házban, úgy tervezte, hogy a húsvét első napjait is velük tölti. Ám kedden valamikor délután 1 és 2 óra között minden álma véget ért.

A nyomozók a legelső jelekből arra következtetnek, hogy valamelyik kutya el akarhatta venni a lánytól a szendvicsét, aki azonban ellenállt, erre a kutya megvadult és a nyakának ugorhatott. Ezt követően a másik háromból is legalább két eb vérszemet kapott és ők is marcangolni kezdték a törékeny tinilányt. Mire a rendőrség a helyszínre ért - őket két egyelőre azonosítatlan lány értesítette, egyikükről azt feltételezik, hogy a boltból nem sokkal Jade után hazaérkező Kimberly lehetett -, már késő volt.

A rendőröknek mindazonáltal a pajzsokkal kellett saját magukat is megvédeni az acsarkodó kutyáktól, mire sikerült a mesterlövésznek kilőnie mindet. A házban egy ötödik kutya is volt, aki nem vett részt a támadásban, a másik szobában hevert békésen - számolt be a The Daily Mail című brit lap. A kutyák gazdája szerint mindegyik békés volt, noha a kapun egy figyelmeztetés olvasható: "Óvakodj a kutyáktól, belépés csak saját felelősségre!"

A bull masztiffot korábban ivartalanították, mert túl agresszív volt és nem bírta elviselni a fiatalokat és a sikoltozást, de állítólag azt követően lenyugodott. A szomszédok szerint viszont az ebek rendszeresen morogtak és ugattak mindenkire, aki a ház közelében elhaladt, békésnek semmiképp sem voltak mondhatók. A közvéleményt azonban a tragédián túl még jobban felháborította az, hogy a törvény szerint Beverley Concannont valószínűleg nem fogják felelősségre vonni: a támadás ugyanis magánterületen belül történt...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.