Nemi felvilágosítást kaptak

Szexoklevéllel végeztek a 14 éves egyházi táborozók

Szexuális érettségüket igazoló oklevelet kaptak 14 éves gyerekek Svédországban egy egyházi konfirmálótáborban. A gyerekeknek az igazoló papír mellé jelvényt is adott a nemi felvilágosító tanfolyamot tartó férfi "Szexre alkalmas" felirattal.

2013.03.14 14:38MTI

A gyerekek Rödeby városában vettek részt egy Szerelem és szex című kurzuson, ennek végén adta nekik a tanfolyamot vezető férfi az okleveleket és jelvényeket. A kurzus a svéd egyház kebelén belül folyt, ám olyasvalaki szervezte és tartotta, aki a Svéd Szexuális Oktatási Szövetség (RFSU) emberének hitette magát.

Mint kiderült, dolgozott is a szervezetnek, csak éppen évekkel korábban. A tanfolyamot engedélyező lelkész, Mats-Ola Nylen felháborodott szülőktől értesült a dologról. Mint mondta, becsapva érzi magát, a férfi RFSU feliratú pólóban volt.

Nylen ugyan ott akart lenni az előadáson, ám a férfi megkérte, hogy maradjon távol, mert feszélyezhetné jelenléte a hallgatóságot. "Korábban fiatalok arra panaszkodtak, hogy az egyház nem beszél szexuális kérdésekről" - tette hozzá mentegetőzőn.

Svédországban a törvény szerint 15 éves kor alatt tiltott a szex.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.