Kis híján belehalt a spórolásba

Két ház közé szorult, mert rövidíteni akarta az utat

Kevésen múlott, hogy élve megúszta egy férfi, hogy a hideg hajnali hőmérséklet miatt le akarta vágni a hazavezető út egy részét: a két ház, ami között átvágott volna, túl közel volt egymáshoz.

2013.03.11 13:14ma.hu

Hihetetlen nagy szerencsével csupán néhány vágással és horzsolással megúszta azt a kalandot egy kínai férfi, akinek a "találékonysága" kis híján az életébe is kerülhetett volna. Az eset a kelet-kínai Wenzhou Zhejiang tartományban történt. Jian Tsui épp hazafelé tartott egy bárból hajnali 1 óra körül, amikor úgy döntött, nem a szokásos úton fog hazamenni. Ez az elhatározás lett majdnem végzetes.

"Nagyon korán volt, és hideg is, ezért úgy döntöttem, levágom az utat" - vallotta be. Két ház között próbált a szűk résen áthaladni, hogy ne kelljen megkerülnie az egész tömböt, csakhogy a terv balul sült el. "Beszorultam és rájöttem, hogy nem fogok tudni átmenni. Ezért aztán megpróbáltam visszamenni, de arrafelé sem tudtam mozdulni. Próbáltam segítséget hívni, de még levegőt se tudtam rendesen venni, nemhogy kiáltani" - mesélte.

Mire reggel a munkába igyekvő járókelők észrevették, már órák óta feküdt a két fal között, először azt hitték, a férfi megfagyott a szűk résben. Amikor kiderült, hogy él, megpróbálták kiszabadítani, de csak össze-vissza vagdosták az arcát és a kezét a téglák, így feladták a próbálkozást. Annak köszönheti a menekülését, hogy az egyik ház tulajdonosa hozzájárult, hogy kibontsák a falat, így aztán a szobán keresztül tudott kiszabadulni.

Jiannak nem volt szüksége orvosi kezelésre, anélkül engedték útjára, hogy inkább a jól bevált kerülőúton jusson haza, de a kaland miatt jócskán a zsebébe kell majd nyúlnia: a kibontott fal javítási költségeit neki kell állnia - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.