Tűzveszélyes anyagnak minősítették a sportlapot

Kitiltották a pályáról, mert újság volt nála

Kitiltották egy meccsről a nyugdíjas tűzoltót az angliai Stoke Cityben, mert a bejáratnál a biztonsági őrök felfedezték, hogy egy újság van nála és azt feltételezték, hogy azt meg akarja gyújtani, így szít lázadást.

2013.03.08 13:11ma.hu

Kitiltották a West Ham-drukkert a Premier Liga egyik meccséről, mert egy újsággal a hóna alatt igyekezett a nézőtérre és a biztonsági őrök úgy ítélték meg, hogy a napi sportlap veszélyes fegyver. Az egykor tűzoltóként dolgozó, ma már nyugdíjas Chris Barmby azt hitte, rosszul hall, de aztán kiderült, hogy a biztonsági őrök szerint az az újság alkalmas arra, hogy meggyújtsák és így lázadás törjön ki a szurkolók közt, ezért tilos bevinni magával.

Az újságban a sportesemények voltak felsorolva, épp ezért vette meg a férfi. "Nevetséges az egész! A legrosszabb, hogy még csak el sem olvashattam" - háborgott a biztonságiak intézkedése után. "Évek óta járok meccsekre, de ennél nevetségesebb dolgot még soha nem hallottam!" - mondta.

A Stoke Cityben lévő klub vezetősége nem kommentálta az esetet, a klub honlapján ugyanakkor bárki megnézheti, mi az, amit tilos bevinni a pálya nézőterére. Ugyan ezek között az újság mint olyan nincs nevesítve, a leírás szerint mégis tilos minden olyan eszközt bevinni, ami akár fegyverként is használható, és/vagy amit a biztonsági őrök megtiltanak. Na erre varrjál gombot - mondaná az egyszeri magyar...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.