Egy repülőről zuhant le a kiszivárgó szennyvíz

Fagyott vécélé zúzta be a lakóautó tetejét

Először azt hitte, betörtek az otthonául szolgáló lakókocsiba, amikor szombat reggel 7 órakor hatalmas robaj rázta fel álmából. Aztán Caroline Gray felfedezte, hogy egy csaknem fél méteres lyuk tátong a mennyezeten és alatta a padlón is.

2013.03.05 07:20ma.hu

Hatalmas robaj rázta meg szombat reggel 7 órakor az angliai Pattinghamben élő Caroline Gray lakókocsiját, amelyben az 52 éves nő két gyermekével él. Először azt hitte, betörtek hozzá, ám amikor kiment a fürdőszobába, egy 45 centis lyukat talált a tetőn, és egy másikat a padlón, pontosan alatta és pontosan ugyanakkorát. Az egyre rejtélyesebb ügy akkor oldódott meg, amikor az étteremtulajdonos nő kiment a lakókocsi mellé és a földön, a rés alatt megtalálta a sárgás-barnás, még mindig teljesen fagyott tömböt.

A Polgári Légiközlekedési Hatóság szóvivője a Daily Mirror című lapnak elmondta, hogy a jégtömb egy repülőről származik, ami a forgalmi adatok szerint mintegy 300 méter magasan repült el Caroline lakókocsija fölött. Nem rendszeres esetről van szó, az elmúlt 40 évben összesen 5 hasonlót regisztráltak Anglia-szerte, amikor repülőről letört jégdarab okozott valamilyen anyagi kárt, de egy ízben -2009-ben - személyi sérülés is történt, amikor a bristoli kertjében üldögélő 76 éves David Gammon ölében egy grapefruit nagyságú jégdarab landolt.

A mostani jégdarab a hatóság szóvivője szerint egy szivárgás miatt keletkezhetett, ez magyarázza a tömb jellegzetes színét. "Ez történik, ha valami szivárgás van a gépen és a víz felhalmozódik a külső burkolaton. Amikor a gép magasban van, a víz megfagy, de amikor elkezd ereszkedni, akkor felenged és leesik" - magyarázta a szakértő. Véleménye szerint a Caroline lakókocsijába becsapódott darab három helyről származhat: a vécéből, a folyóvízből, esetleg a légkondicionáló berendezésből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.