200 vadász kergetett 170 disznót

A vadászok vesztettek, a vaddisznók győztek

200 vadász sorakozott fel, hogy megritkítsák a túlszaporodott vaddisznóállományt, az akció viszont meglehetősen kiábrándító mérleggel ért véget: egyetlen malac esett áldozatul.

2013.02.19 15:29ma.hu

Nem az évszázad legsikeresebb hajtóvadászatára került sor a minap Belgiumban, amit azért szerveztek, hogy a Postel közelében túlzottan elszaporodott vaddisznósereget egy kicsit megritkítsák. Pedig vadászban nem volt hiány, kétszázan is összegyűltek, hogy a 170 fős populációt kisebbre vegyék. A terv szerint néhányan a környék egy-egy magasabb pontján helyezték magukat készenlétbe, míg a csapat másik része egy kupacra terelte volna a vadakat.

Csakhogy valahol hiba csúszott a gépezetbe, mert a malacok sehogy sem akartak összeseregleni, a célra tartó vadászok meg hiába lövöldöztek. Hogy az az egyetlen szerencsétlen példány, amelyiket mégis sikerült kilőni, hogyan keveredett a puskacső elé, az rejtély, az viszont tény, hogy az összecsapásban a vaddisznók fölényes győzelmet arattak.

Jef Schrijvers, az egyik vadász annyit fűzött a kiábrándító hajtóvadászathoz, hogy legalább tökéletes, biztonságos és tisztességes volt a vadakkal szemben alkalmazott stratégia. Bár az eredményt elnézve tulajdonképp annak örülhetnek a legjobban, hogy a vadászok közül nem esett senkinek baja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.