Egyre többen nézik online az eurovíziós válogatót

Képek - Interneten még nagyobb A Dal sikere

Sikeresnek értékelte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) A Dal című válogatóműsor online szolgáltatásainak szombat esti debütálását.

A Dal 2013 - 1. elődöntő képgaléria

2013.02.06 09:29MTI

A mintegy 2,5 millió tévénézőt elérő élő műsor mellett sikeresen debütáltak szombat este A Dal 2013 online szolgáltatásai is, újabb közönségcsoportokkal gyarapítva a műsor nézőtáborát - áll az MTVA MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. Mint írják, mindenekelőtt A Dal online közvetítése és ennek részeként a műsor honlapján követhető extra online adás bizonyult népszerűnek.

Rengetegen nézték újra az adást az M1 videotárából, a versenyzők klipjeit és a műsorvezetőkkel, zsűritagokkal készült videointerjúkat a közmédia Youtube-csatornáján, és a műsor közösségi oldalának forgalma is jelentős volt.

A Dal videóiba az adás idején és az azt követő 24 órában összesen mintegy 200 ezer alkalommal néztek bele az érdeklődők a különböző online felületeken. A show online nézőinek a közmédia önálló adást közvetített szombat este: Buda Marci műsorvezetésével az élő tévéadás szünetében, majd zárása utáni 20 percben követhették az extra műsort az érdeklődők a műsor honlapján, a http://adal2013.hu oldalon.

Az első válogató továbbjutói (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


A mérések alapján nemcsak az online adásra kíváncsiak a nézők, hanem a versenyzőkkel kapcsolatos színes híreket és véleményeket is szívesen olvassák A Dal honlapján, közösségi oldalán és blogjában.

Elindult a hétvégére A Dal 2013 okostelefonos alkalmazása is, amelynek segítségével akár mobilról is elérhetik mindezeket a tartalmakat az érdeklődők. A szolgáltatások népszerűnek bizonyulnak a külföldön élő magyarok körében is, hiszen csak a hétvégén mintegy harminc különböző országból regisztráltak látogatókat a műsor online felületein. Az érdeklődők több mint egyharmada jelentkezett be külföldről, és A Dalnak jelentős a visszhangja a nemzetközi szaksajtóban is.

Az online felületeken a heti tévéadások között is folytatódik A Dal, hiszen a műsor honlapján, blogján és közösségi felületein a hét minden napján publikálnak extra videoriportokat, fotógalériákat, híreket és véleményeket az alkotók.

Február 9-én tartják az Eurovíziós Dalválasztó Show második elődöntőjét, amelyben fellép ByeAlex, Éliás Gyula, Janicsák Veca, Kállay Saunders András, Odett, Plastikhead feat. Gáspár Laci, Rami, Szabó Ádám, Vastag Tamás és Völgyesi Gabi. A zsűri és a nézők ezúttal is 3-3 versenyzőt juttatnak tovább a február 23-24-i középdöntőbe.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.