Kultúra és humor is kerül a történelem mellé

Monty Pythonból is vizsgáznia kell annak, aki brit akar lenni

Történelemmel, kultúrával és humorral bővül az új brit állampolgársági teszt, mert a kormány azt akarja, hogy a bevándorlók alaposan elmerüljenek mindenben, ami brit, mielőtt megkapnák az állampolgárságot.

2013.01.28 13:29MTI

Margaret Thatcher volt miniszterelnöktől kezdve egészen a komédia műfaját gyökeresen megújító Monty Python-csoportig ismernie kell a brit kultúrát és történelmet annak, aki angol állampolgárságért folyamodik - döntött a brit kormány. A Downing Street 10 ennek megfelelően átdolgoztatta a Life in the U.K. (Élet Nagy-Britanniában) című kézikönyvet és az állampolgársági tesztet is, amelynek korábbi verziója a mindennapi életre vonatkozó gyakorlati kérdéseket vonultatott fel, ám ezentúl a brit történelemre és kultúrára helyezi a hangsúlyt.

A szigetországban letelepülni vágyóknak a jövőben sporttal, zenével és történelmi személyiségekkel, köztük William Shakespeare-rel és Winston Churchill-lel kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kell.

A kormány szerint a hétfőn piacra dobott új kézikönyv révén az olvasók elmerülhetnek "a britek egyedülálló humorérzékében és szatírájában is". A változtatások célja, hogy az újonnan érkezők megértsék a "britségben rejlő értékeket és elveket".

Az új állampolgársági tesztet márciusban vezetik be.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.