A határőröket nem lehetett megtéveszteni

Kutyának "álcázták" a csempészett leopárdot

Egy kifejlett, felnőtt leopárdot próbáltak hárman becsempészni Oroszországba, egyikük egy állatkereskedő. A határőröknek azt próbálták beadni, hogy amit látnak, az csak egy egyszerű kutya.

2013.01.24 07:29ma.hu

Egy állatkereskedő és két társa egy leopárdot próbált becsempészni Oroszországba, de amikor a határőrök kérdőre vonták őket, azt állították, hogy az valójában egy kutya, amit állatorvosi igazolással is megpróbáltak alátámasztani. A tiszteknek azonban semmi kétségük nem volt az állat láttán, hogy egy teljesen kifejlett nagymacska rejtőzik az autójukban takaróval fedett ketrecben. "Amikor átvizsgáltuk a kocsit, egy ketrecben egy élő leopárdot fedeztünk fel. A három férfi közül egyiküknél sem voltak az állatra vonatkozó dokumentumok, mindössze egy kutya állatorvosi papírjait tudták felmutatni" - mondta a szmolenszki rendőrség szóvivője a sajtó érdeklődésére.

A férfiak egyike azt állította, hogy még 1993-ban vásárolta meg az állatot, majd megfelelő kiképzés után turnéra indult vele, azóta körbejárta egész Európát. A határőrök azonban nem vették be a kutyás mesét, a leopárdot lefoglalták és megfelelő orvosi ellátás alá helyezték. "Ha a tulajdonos be tudja mutatni a megfelelő papírokat, öt napon belül visszakaphatja" - idézte a szóvivőt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Arra nem tért ki a hatóság, hogy ellenkező esetben az állatot vajon egy állatkertben helyezik-e el vagy inkább szabadon engedik egy arra megfelelő helyen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.