Az első Batmobile-t a tévésorozatban használták

Több mint négymillió dollárt fizettek Batman eredeti autójáért

Több mint négymillió dollárért kelt el Batman "eredeti" járműve, az a Batmobile, amelyet még a képregény hatvanas évekbeli tévésorozat-változatában használtak.

2013.01.21 07:29MTI

A Barrett-Jackson aukciós ház szóvivője elmondta, hogy a relikviát egy nevét felfedni nem kívánó licitáló vette meg 4,2 millió dollárért (925 millió forint). Az 5,79 méter hosszú, fekete, "buborékalakú" utasfülkével rendelkező autót George Barris híres Los Angeles-i autóátalakító készítette egy 1955-ös Lincoln-tanulmányautó alapján.

A Batman sorozatban a jármű képes volt lézersugarakat kilőni, a hátuljából füstfelhőt kibocsátani a gyors eltűnéshez, valamint olajfoltokat az üldözők akadályozására. Mindezidáig Barrisé volt a csodaautó, és amint szóvivője megjegyezte, az árverés eredménye örömmel töltötte el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.