Nem mehetett a csapata mérkőzésére

Lemaradt a saját meccséről, mert megette a kutya az útlevelét

A tartalék játékost kellett beállítani Jason Tovey helyére a walesi rögbiválogatott franciák elleni mérkőzésén, miután a csapat irányítójának az útlevelét megrágta a kutyája és nem tudott elutazni.

2013.01.14 13:29ma.hu

Már csaknem készen állt az indulásra, a bőröndje is becsomagolva várta a startot, amikor Jason Tovey, a walesi Cardiff Blues rögbicsapat irányító játékosa döbbenten fedezte fel, hogy az útlevele cafatokban hever a padlón, rajta egyértelműen beazonosítható kutyafog-nyomokkal. A csapat épp Franciaországba készült egy meccsre, amikor a sztárjátékos rájött, hogy ebből aligha lesz utazás.

"Olyan volt az egész, mint az az egykori iskolai kifogás, hogy a kutyám megette a házi feladatom" - vallotta be az eset után a sportág rajongóinak, ahogy elmesélte, hogyan állt rettegve az edző elé a rossz hírrel. "Buster mindig megrágja a dolgokat, de eddig ez többnyire a zoknijaimra és a cipőimre korlátozódott" - írta a Twitteren, ahol a kutyarágta útlevél képét is megosztotta a felhasználókkal.

A 23 éves játékos azonnal tudta, hogy ezzel az irattal esélye sincs átjutni a vámellenőrzésen a repülőtéri biztonságiaknál, így hát nem volt más választása, mint lemondani a fontos mérkőzést. Hogy a további külföldi rangadókról ne kelljen kimaradnia, 125 eurót fizethet az új útlevele soron kívüli elkészítéséért - számolt be a Daily Mirror című brit lap. Emellett Tovey elhatározta, hogy az új okmányt gondosan távol fogja tartani Buster éles fogaitól.

A csapat egyébként 45:25-re kikapott szombaton az RC Toulon ellen vívott meccsen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.