Azt hitte, menstruációs görcsei vannak

Nem tudta, hogy terhes, aztán karácsonyra megszült

"Ez a legmeglepőbb, de egyben legnagyszerűbb dolog, ami valaha történt velem" - mondta az a 21 éves nő, aki karácsony első napján úgy adott életet fiának, hogy azt sem tudta, terhes.

2012.12.31 13:29ma.hu

Karácsony első napján, december 25-én menstruációs fájdalmakkal ment kórházba egy angol nő, legalábbis azt hitte, hogy a havi nehéz napok törtek rá, ám legnagyobb meglepetésére néhány órával később egy újszülött szuszogott mellette, aki az ő fia volt. A 21 éves Leanne Carter maga sem érti az egészet, mert mint mondta, egyáltalán nem volt semmilyen tünete a terhességének. "Amikor ehhez hasonló történeteket hallottam, mindig arra gondoltam: hogy lehet az, hogy nem tud róla?" - mondta a fiatal anyuka.

A Daily Mail című brit napilap szerint semmi sem utalt a megváltozott állapotára, és gömbölyödni is csupán az utolsó egy hónapban kezdett, de eszébe sem jutott, hogy a váratlan hízásnak egy utolsó szakaszában lévő terhesség lehet az oka. Aztán karácsony napján hajnali fél 3-kor súlyos hasi görcsökre ébredt, amik nem akartak elmúlni, ezért ahogy állapota egyre romlott, anyja javaslatára kórházba ment. "Amikor odaértem és bementem a WC-re, azt éreztem, hogy nyomnom kell. Anyám a személyzettől kért segítséget, akik megkérdezték tőle, nem vagyok-e terhes" - mesélte Leanne.

Pillanatok alatt előkerült a kerekesszék, amivel betolták őt a szülészetre, neki pedig csak akkor esett le, hogy talán tényleg babát vár. "Megdöbbentem, aztán megijedtem és aggódtam, mert nem tudtam, jól van-e a kicsi, de aztán nagyon boldog voltam" - vallotta be az anyuka. A kis Joseph reggel 8-kor látta meg a napvilágot, és bár alig éri el a 2 kilogrammot, az orvosok úgy tippelik, hogy csupán két héttel jöhetett a rendes idő előtt. Egészségi állapota azonban nem ad okot az aggodalomra, és semmilyen károsodára nincs.

Carter anyuka azt mondta, hogy az egész terhessége alatt teljesen átlagos életet élt, és épp a közelmúltban kezdett dolgozni a szülővárosában egy boltban. Azt sem érezte, hogy a baba mozog a hasában. "Sokat és nehéz dolgokat emelgettem, ami megterhelő lehetett [számára], de jól van" - mondta. A kórház vezetője ritka és kivételes esetnek nevezte, hogy úgy szül egy nő, hogy egyáltalán nem tud a terhességéről, de összességében ő is elégedett a dolgok szerencsés alakulásával.

Ennél jobban talán csak Leanne barátja, az apaságra nem számító Scott Curwood lepődött meg, de ő is örül, és máris elkezdték közösen keresni azt a házat, ahová az újdonsült család költözhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.