Lecsúszott a torkán és már nem tudta kiköhögni

A páciens tüdejében landolt a fogorvosi fúró

Leejtette a beteg torkába a fogorvos a fúrószárat, ami egy pillanat alatt előbb a légcsövébe, majd onnan a tüdejébe került. A páciens beperelte a fogászati klinikát.

2012.12.31 09:29ma.hu

Vizsgálatot indított a svéd Vasteras városi fogászati klinika az egyik orvosa ellen, aki egyelőre tisztázatlan ok miatt beleejtette a páciense nyitott szájába a fogfúráshoz használt fúrószárat, Ava Andreasson pedig hiába próbálta felköhögni a torkába csúszó mintegy 2,5 centis fémdarabot, az egy pillanat alatt egészen a tüdejéig csúszott. Az elveszett orvosi műszert végül röntgennel találták meg, és sürgősségi műtétet kellett végrehajtani, hogy eltávolítsák a 60 éves beteg tüdejéből.

A svéd egészségügyi és népjóléti szervezet a hiba okának felderítésén túl azt is vizsgálja, hogyan lehet az efféle baleseteket megakadályozni a jövőben, és a kórház amellett, hogy elismerte az orvosi műhibát, utasítást adott az orvosainak arra, hogy minden fúrás megkezdése előtt még a levegőben ki kell próbálniuk az eszközt, hogy megbizonyosodjanak róla: megfelelően rögzítették a fúrószárat a fejben - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.