1250 kilogrammot nyom a finomság

Rekordok könyvébe zakatolt a belga csokivonat

Belga csokoládégyártók hozták létre a világ legnagyobb csokiból készült gőzmozdonyát, ezzel a teljesítményükkel bekerültek a Rekordok Könyvébe is.

2012.12.27 13:29ma.hu

Egy részleteiben tökéletesen kidolgozott, 33,5 méter hosszú és 1250 kilogramm tömegű, gőzzel hajtott mozdonyt készített el a belga Andrew Farrugia vezetésével néhány lelkes csokigyártó, céljuk nemcsak az volt, hogy bekerüljenek a Rekordok Könyvébe, sokkal inkább a hagyományos belga finomságra szerették volna újra ráirányítani a figyelmet, amely az utóbbi évek gazdasági hanyatlása óta jelentősen visszaesett. A kivételes mű megszületéséhez összesen 784 órányi munkára volt szükségük.

A Daily Telegraph emlékeztet rá, hogy Belgiumban összesen mintegy 300 csokigyártó vállalat működik, melyek együttvéve évente 2 milliárd font (több mint 700 milliárd forint) értékben állítanak elő kakaós édességet, ám a minőségi csokoládé iránti kereslet egyre inkább csökken Európában, miközben a feltörekvő országokban - ahol könnyebben elérhető hosszú és drága szállítás nélkül is a kakaóbab - folyamatosan növekszik.

A mostani akcióval a kézműves csokoládékra hívták fel ismét a figyelmet a gyártók, abban bízva, hogy továbbra is jó helyet tudnak elérni a nemzetközi versenyben - tudatta a brit napilap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.