Négy napig bújtatták az elhunyt vendéget

Eldugta a kocsmáros a halottját, féltette a hétvégi forgalmat

Négy napon keresztül hevert érintetlenül egy emeleti hálószobában egy kocsma elhunyt törzsvendége, mielőtt a tulajdonos jelentette az esetet: nem akarta, hogy a hétvégi forgalmat visszavesse a tragédia.

2012.10.30 07:29ma.hu

Csak négy nap elteltével jelentette egy kocsmáros, hogy meghalt az egyik törzsvendége, sőt, amikor cimborái keresni kezdték, még hazudott is vele kapcsolatban, mert attól tartott, hogy ha kiderül a haláleset, az jelentősen visszavetné a hétvégi forgalmat. Így csupán a heti csúcsidőszak lecsengése után derült ki az igazság, ami végül börtönbe juttatta a 29 éves Jason Chidgey-t.

A walesi pub vezetője egy péntek éjjel talált rá a halott törzsvendégre, akit a takarítónő segítségével felcipelt az egyik első emeleti hálószobába és egész hétvégén úgy működtette az ivót, mintha mi sem történt volna. Miután a hétvége elmúlt, kedd reggelre úgy intézte, hogy rátaláljanak Mark Howellre. Igaz, közben az elhunyt barátai még érdeklődtek is a kocsmárosnál, tudván, hogy rendszeresen megfordul ott, de Chidgey azt felelte a kérdésükre, hogy minden rendben van, épp néhány perce beszélt a keresett vendéggel.

Senki nem gyanakodott, így hajszál híján meg is úszta volna a hazugságot, csakhogy Audra Reest, a takarítónőt annyira mardosta a lelkiismeret, hogy a temetés napján nem bírta tovább és részletes vallomást tett a rendőrségen. Ebben azt is bevallotta, hogy az eset óta rémálmok gyötörték.

A kocsmárost 15 hónap börtönre ítélték, a bíró az ítéletben kitért arra is, hogy nem adta meg a kellő tiszteletet a halottnak, tettének okából világosan kiderül, hogy egy szemernyi lelkifurdalást sem érzett, csak azzal törődött, hogy az ő dolgai ne forduljanak rosszabbra. A 48 éves vendég egyébként az igazságügyi szakértő szerint természetes halált halt, alkoholmérgezés végzett vele - számolt be a Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.