10 millióra perel a veterán mert "lefegyverezték"

Túljegelték - amputálni kellett frissen műtött péniszét

Egy amerikai veterán katona 10 millió dollárra perelte be a kormányt, mivel egy nővér a veterán kórházban túl sokáig jegelte a péniszét, amit később részben amputálni kellett.

2012.10.03 09:29Konrád - ma.hu

Michael D. Nash Kentucky államban perelte be a szövetségi kormányzatot orvosi műhiba miatt. Az öreg harcos 2010-ben vonult a veterán korházba pénisz implantátumért és körülmetélésért. Állítása szerint a műtét után az egyik nővér folyamatosan jegelte az ágyékát, ami miatt fagyási sérüléseket szenvedett - ettől később elüszkösödött.

Ügyvédei szerint a férfit a nővér 19 órán át tartotta jég alatt, ami miatt később több mint 12 centit kellett amputálni férfiasságából. A 61 éves felperes ügyvédje, Larry Jones szerint mindamellett, hogy elrabolták a férfiasságát, lehetetlenné tették, hogy Nash rendesen tudjon vizelni. 

A volt katonának most egy helyreállító műtéten kell átesnie, hogy ugyanúgy legyen képes vizelni, mint más emberek. A  Department of Veterans Affairs szerint a nővér nem hibázott és elutasították a férfi követelését.

Tavaly egy másik Kentucky állambeli férfi, a 64 éves George Seaton perelte be orvosát 16 millió dollárra, miután körülmetélése után pénisze begyulladt, így amputálni kellett. A bíróság végül az orvosnak adott igazat, aki azt vallotta, azért kellett amputálni a nemes szervet, mert az rákos volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.