A zsebtolvajok ellen állították oda

Rendőrt lopott a bolti szarka

Lába kélt egy rendőrnek, pontosabban egy rendőrt ábrázoló makettnek egy élelmiszerboltból, amit egyébként épp azért tettek oda, hogy csökkentsék a tolvajkodást.

2012.10.02 11:29ma.hu

Eredetileg a lopások visszaszorítása volt a cél, ám végül magát a fémlapból készült rendőrmakettet fújta meg valaki egy angliai város szupermarketéből. Az életnagyságú rendőrök ötlete a Sainsbury hálózatában ezidáig beváltak, mert bár mindenki tudta, hogy nem igazi rendőr, mégis visszatartó ereje volt a jelenlétének. "Ez igazán különös, hogy valaki épp egy rézzsarut akart lopni. Már egészen megszoktuk, hogy itt van és reméljük, egy darabban kapjuk vissza" - mondta az áruház szóvivője.

A műrendőrök "bevetése" egyébként máig nem egyértelmű hatású, egyes statisztikák azt mutatják, hogy a bűnözés csaknem a negyedére esett vissza ott, ahol "szolgálatot teljesítenek", Essexben viszont már két éve felhagytak a kartonrendőrök alkalmazásával, mert úgy látták, nem sok hatása volt a bűnözés vagy az antiszociális viselkedés visszaszorítására - és különben is, ott is elloptak több fémrendőrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.